UITNODIGING voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger uit Parkstad Limburg.
Per aanmelding kunnen twee personen gratis deelnemen.
Vol = Vol, 60 personen maximaal.

Direct naar aanmeldformulier? klik hier

Alzheimer Nederland, regio Parkstad Limburg, nodigt u graag uit voor een bijzondere stadswandeling op 25 mei 2024 door Valkenburg aan de Geul onder leiding van drie professionele gidsen. Wij maken hiermee alvast een knipoog naar het landelijke thema van Alzheimer Nederland 2024 dat in het teken staat van Bewegen.

Start rondleiding 11.00 uur, einde 12.30 uur.
Vertrekpunt: Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg.

Met name de Alledaagse Mensen die momenteel her in der in Valkenburg staan krijgen tijdens deze stadswandeling volop de aandacht.

Deze Alledaagse Mensen brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg aan de Geul. De kunstwerken vormen een boeiende dialoog tussen verleden en heden, waardoor u een diepere waardering krijgt voor de eenvoudige schoonheid van het alledaagse.

De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.

Wandelt u met ons mee op 25 mei door de charmante straten van Valkenburg aan de Geul en ontdekt u graag de diverse alledaagse mensen die her en der verspreid staan? Meld u dan z.s.m. aan.

Van een groepje vrienden die gezellig tafelen tot een paar dat innig danst – elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie.

Neem de tijd om te poseren voor een foto naast uw favoriete Alltagsmensch en deel deze unieke ervaring met uw vrienden en familie.

Na deze bijzondere rondleiding nodigen wij u uit voor een heerlijke (gratis) verwenlunch bij restaurant De Beren, Leeuwhof 9, 6301 KZ Valkenburg.

Aankomst bij de Beren is vanaf 12.45 uur.

Parkeren kan bij Restaurant De Beren (betaald) of bijvoorbeeld in de Q-parkgarage bij Albert Hein.

Bij vragen kunt u een e-mail sturen naar: m.schmitz@alzheimervrijwilligers.nl

Aanmelden voor de rondleiding en aansluitend de lunch kan tot 19 mei 2024
via deze link.