De onvergetelijke kookclub

Aanmelden kan via deze koppeling

In oktober 2021 startten in Nederland de eerste vijf Onvergetelijke Kookclubs. Hier kunt u samen met uw naaste aan de slag om een heerlijk driegangendiner te bereiden en te eten. Sedert zomer 2023 organiseert de afdeling Parkstad Limburg van Alzheimer Nederland een Kookclub in Heerlen. We starten in mei 2024 ook een Kookclub in Voerendaal.
De kookclub in Heerlen is iedere derde dinsdag van de maand in Coriovallum (onderdeel van zorgorganisatie Delphinium).
De kookclub in Voerendaal is iedere vierde woensdag van de maand in de “Burgerij”.
De avonden draaien om plezier, afleiding, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten.
Let op:
vanaf april 2024 is de onvergetelijke kookclub in Heerlen iedere derde dinsdag van de maand
De kookclub in Voerendaal start op 22 mei 2024

Zo lang mogelijk mee blijven doen

De diagnose dementie is heel verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Toch raken veel mensen in een isolement, door schaamte of vanwege het gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen juist zo belangrijk zijn! Daarom heeft Alzheimer Nederland samen met de organisatie Resto VanHarte de Onvergetelijke Kookclubs opgericht. Zo kunnen mantelzorgers en mensen met dementie samen plezier beleven aan deze kookclub. Binnen de eigen mogelijkheden, in een veilige en prettige omgeving, waar een foutje maken gewoon kan en heel normaal is.

Geïnspireerd op Restaurant Misverstand

De Onvergetelijke Kookclubs zijn geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland zegt daarover: ‘In Restaurant Misverstand zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven.’

Aanmelden voor de Onvergetelijke Kookclub

Afdeling Parkstad Limburg organiseert ook in 2024 de Onvergetelijke Kookclub Heerlen. Heeft u zin om samen met uw naaste mee te doen met deze gezellige kookclub? Dat kan! We nodigen u van harte uit om u aan te melden. Meedoen met de Onvergetelijke Kookclub is dankzij verkregen subsidies vanaf maart 2024 gratis. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje, na het koken nuttigt u gezamenlijk het driegangendiner en er is koffie of thee na afloop.

Aanmelden kan via deze koppeling